Utgangspunktet mitt i kveld var at varm sjokolade skal smake sjokolade. Ikke noe galt i å ha andre godsaker (chili, honning…) i koppen, men dagsformen sa sjokolade. En liten vaniljestang klarte jeg ikke å holde unna, men det kan glatt tilgis synes jeg. Jeg rotet frem en plate Côte d’Or – Noir de Noir fra kjøleskapet, og da kan det nesten ikke gå galt. Dette er en mørk sjokolade, men den inneholder ikke mer enn 56% kakao. Her har du intens sjokoladesmak, god bitterhet og sødme i en plate. Det begynner forresten å bli tomt i for godsjokoladen, og om noen vet om en plass i Norge som selger denne tar jeg gjerne imot tips.

Det funker selvfølgelig helt fint med en annen type sjokolade også, men det kan være at du må justere på sukkermengden i forhold til hvor bitter sjokoladen er i utgangspunktet. Det er lov å smake på underveis, men ikke ha i alt for mye sukker med en gang. Så snart det er kommet i kjelen tror jeg vi kan være enige om at det er vanskelig å få ut igjen….

Her er det jeg blandet i gryta:

  • 125 gram mørk sjokolade
  • 4 dl H-melk
  • 1 dl fløte
  • 2 ts sukker
  • 1/2 vaniljestang

Brekk opp sjokoladen i små biter, og smelt denne forsiktig over svak varme sammen med en liten skvett av melken. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dette i kjelen sammen med sjokoladen (husk å ta ut vaniljestangen før du serverer). Tilsett sukker, fløte, melk og gi det hele et oppkok mens du rører jevnlig i gryta. En kremklatt på toppen når du har fått sjokoladen i koppen gjør det hele enda litt bedre.

Dette gir en veldig tykk sjokolade (det er nesten mulig å spise den med gaffel…), og liker du den litt tynnere varianten er det ikke noe i veien med å bytte ut H-melk/fløte med lettere melkevarianter. I tillegg er jeg ganske så sikker på at du også kan klare å ha i enda en dl med melk uten at det tar knekken på sjokoladesmaken.