Pannepizza (eller pan pizza eller Chicago-style-pizza ) trenger neppe noen forklaring. For å være helt sikker på at ingen faller av prater vi om pizza stekt i en panne. Historien sier at denne typen pizza først ble laget i Chicago (derav navnet altså) i 1943. Om det var eieren  eller kokken på pizzarestauranten  som var førstemann ut er litt usikkert, men en suksess ble det til de grader.

Denne oppskriften på pannepizza er svært enkel. Det er litt ventetid på deigen, men faktisk arbeid på kjøkkenet er nesten latterlig lavt. Resultatet er knall. Så godt at du vil ha en til med en gang, og da kan du forbanne kjøkkenguden for at du ikke ble fortalt at du skulle lage mer deig.

Pizzadeig

Dette trenger du til deigen:
– 200 gram hvetemel
– 5 gram salt
– 2 gram tørrgjær
– 135 gram vann
– 4 gram extra virgin olivenolje

Dette gir nok deig til en stekepanne på 26-28 cm. Pizzaen skal stekes på 250 grader i 20 – 25 minutter.

Slik gjør du:
1: Finn frem en bolle
2: Hell i alle ingrediensene
3: Bland sammen til alt melet har forsvunnet inn i deigen.
4: Dekk til, og la deigen stå i romtemperatur over natten.

Pizzadeig

Når deigen er ferdig tømmer du denne ut, og dekker den til med litt mel slik at den ikke blir alt for klissete.

Smør en stekepanne med olje, og legg deigen i.

HUSK: Bruk en stekepanne som kan settes i stekeovnen. Jerngryte/panne funker som regel veldig bra.

Dekk over stekepannen, og la deigen ligge i et par timer til. Deigen vil nå flyte utover slik at den dekker hele bunnen på stekepannen.

Hvis deigen ikke flyter helt ut til kantene kan du hjelpe den litt, men vær forsiktig. Vi ønsker ikke å trykke ut de små luftboblene i deigen. Ser du derimot store bobler kan du fjerne disse.

Sett stekeovnen på 250 grader, og finn frem pizzasaus, ost og topping. Spre pizzasausen forsiktig utover deigen, og fyll på med de godsakene du ønsker på toppen.