Jeg kom over en oppskrift for litt siden som kunne lokke med iskrem med kun en ingrediens, og jeg må innrømme at jeg kjente skepsisen vokse seg ganske så stor. Med bananer som eneste hjelpemiddel skulle det være mulig å trylle frem en  ”perfectly rich and silky ice cream”. Å kalle dette en iskrem er i mine ører en ørliten overdrivelse, men så lenge det er snakk om is er det vanskelig å ikke bli fristet. Oppskriften gikk egentlig litt i glemmeboken helt til jeg kom over en stor pose med godt modne bananer til fem kroner på Rema. Timingen kunne ikke vært bedre siden jeg hadde det perfekte forsøksdyret (min nevø) på besøk, og ingen kan vel is bedre en tiåringer.
Med en sunn porsjon skepsis, innkjøpt toliters nødløsning og 1,5 kilo bananer er det absolutt ingenting som kan gå galt. Forventningene strekker seg fra ”dette skal bli spennende” til ”kan jeg ha sjokoladesaus på”.

Fremgangsmåten er veldig enkel, og det kan vel egentlig diskuteres om dette kvalifiserer til å kalles en oppskrift:

  • Skrell bananene (er de godt modnet fjerner du de dårligste områdene).
  • Frys bananene.
  • Legg bananene i en foodprosessor.
  • Kjør på til disse får en kremete konsistens.
  • Spis det du makter.

La oss med en gang slå fast at 1,5 kilo bananer på tre personer er litt i overkant mye, og siden dette ikke er noe du kan fryse ned igjen bør mengden reduseres til minst halvparten. Når det er sagt ble det ferdige resultatet overraskende fyldig og kremete, og utseendemessig ligner det på vanlig iskrem. Samlet dom ble at dette var en helt ok dessert, men at det ikke helt kvalifiserer til å bli kalt iskrem.

Det bør ikke komme som noen overraskelse at dette smaker banan, banan og banan. Det er søtt, seigt og veldig mettende. Søtheten kommer nok mye av at vi brukte bananer som var godt brune, og jeg vil anta at smaken vil være annerledes dersom man bruker bananer som har fått mindre modning. Jeg blandet etterhvert inn litt kanel i min bananiskrem, og det ble absolutt ikke noen nedtur. På siden  hvor jeg fant oppskriften (den er her forresten)blander de også inn peanuttsmør og honning. Jeg vil anta at honning er perfekt hvis man har mindre modne bananer.

Så til spørsmålet om jeg kommer til å lage dette flere ganger i uken, og da blir nok svaret nei. Kommer jeg over en god klase med godt modne bananer kan det nok være at jeg finner på å legge dem i fryseren, men denne desserten hevder seg nok ikke helt i toppen på min liste over favoritter. På plussiden må man vel legge til at dette er en veldig sunn dessert, og en som passer seg veldig godt rett etter trening.